Παραδείγματα χρήσης της Ωριαίας Αστρολογίας

14/06/2012

 

Μια σειρά από παραδείγματα ερωτημάτων και πως προέκυψαν επιτυχείς απαντήσεις με χρήση της ωριαίας αστρολογίας...

Ας δούμε λοιπόν κάποια παραδείγματα, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε τη θεωρία του προηγούμενου άρθρου.

ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ερώτημα: Θα την πάρω τη δουλειά;

Σύντομο Ιστορικό: Ο ερωτών ήταν άνεργος για έξι μήνες, όταν ξαφνικά έμαθε για τη δουλειά αυτή και υπέβαλε το βιογραφικό του. Μια πρώτη συνάντηση που είχε με τους υπευθύνους ήταν θετική. Υπήρχαν κι άλλοι υποψήφιοι γι' αυτή τη θέση.

Ανάλυση: Έχουμε ωροσκόπο Ζυγό, άρα ο ερωτών είναι η Αφροδίτη. Κανονικά, θα του δίναμε και τη Σελήνη, όμως εδώ η Σελήνη είναι η κυβερνήτης του 10ου οίκου και θέλουμε να την κρατήσουμε για τη δουλειά. Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Αφροδίτη; Βρίσκεται στον 10ο οίκο, σε στενή σύνοδο με το Μεσουράνημα! Είναι ασφαλώς μια θετική ένδειξη, αλλά τι μας λέει αυτό στην ουσία;

Ότι τον ερωτώντα τον ενδιαφέρει ΠΑΡΑ πολύ αυτή η δουλειά. Και είναι θετική ένδειξη, γιατί όταν μας ενδιαφέρει κάτι τόσο πολύ, είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε. Επίσης, καθώς ο ερωτών βρίσκεται «μέσα» στη δουλειά, η δουλειά θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη την υποψηφιότητά του. Δεν μας αρκεί όμως, οπότε συνεχίζουμε.

Η Αφροδίτη στις 11ο03΄του Καρκίνου, πώς τα πάει από θεμελιώδεις δυνάμεις; Πηγαίνουμε στον πίνακα του Πτολεμαίου και διαπιστώνουμε ότι είναι περιπλανώμενη (peregrine). Δεν βρίσκεται ούτε στο ζώδιο που κυβερνά, ούτε στην έξαρση της, ούτε στην τριπλότητά της (κατά Πτολεμαίο), ούτε στα όρια ή το πρόσωπό της. Αν είχε κάτι από αυτά, θα ενισχυόταν ακόμα παραπάνω. Δεν έχει όμως.

Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι «αντίπαλοι»; Οι αντίπαλοι (7ος οίκος) συμβολίζονται από τον Άρη (7ος οίκος στον Κριό, κυβερνήτης του Κριού ο Άρης), με τον Άρη να βρίσκεται στους Διδύμους, στον 9ο οίκο. Ο Άρης βρίσκεται σε κατιόντα οίκο, άρα δεν έχει και μεγάλη ευχέρεια δράσης, θα μπορούσε όμως να είναι και χειρότερα. Ο 9ος οίκος ακριβώς λόγω της φιλικής σχέσης που έχει με τον άξονα 1ου/7ου (σχέση τριγώνου-εξαγώνου) δεν θεωρείται προβληματικός οίκος. Παρόλ' αυτά, ως κατιών, δεν έχει και ιδιαίτερη δύναμη.

Πάμε στις θεμελιώδεις δυνάμεις του Άρη. Ο Άρης βρίσκεται στις 20ο10΄των Διδύμων και είναι επίσης περιπλανώμενος. Μάλιστα, ΜΟΛΙΣ βγήκε από το πρόσωπό του. Όχι ότι το πρόσωπο του έδινε κάποια ιδιαίτερη δύναμη, αλλά τουλάχιστον μέχρι πρότινος δεν ήταν περιπλανώμενος.

Πρώτο συμπέρασμα: Από άποψη θεμελιωδών και τυχαίων δυνάμεων, ο ερωτών βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση.

Συνεχίζοντας την ανάλυση, παρατηρούμε ότι η Σελήνη (δουλειά) ετοιμάζεται να σχηματίσει όψη τετραγώνου με την Αφροδίτη, τον ερωτώντα. Τετράγωνο μεν, που δείχνει κάποια δυσκολία, πάντως ΕΧΟΥΜΕ όψη. Κι άλλη θετική ένδειξη για τον «δικό» μας υποψήφιο.

Υπάρχει όμως και ένα ΠΑΡΑ πολύ σοβαρό πρόβλημα: η Σελήνη (η δουλειά που επιθυμεί δηλαδή) βρίσκεται μέσα στο σπίτι των αντιπάλων, στον Κριό. Κι ένας πλανήτης στον Κριό, ως γνωστόν, λατρεύει τον Άρη και δεν θέλει να έχει καμία σχέση με την Αφροδίτη. Αυτή είναι μια πάρα πολύ αρνητική ένδειξη, που είναι ικανή να ανατρέψει όλες τις προηγούμενες θετικές ενδείξεις.

Τελικό συμπέρασμα: Η υποψηφιότητα του ερωτώντα θα ληφθεί σίγουρα πολύ σοβαρά υπόψη, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να είναι αυτός που θα επικρατήσει τελικά.
Αποτέλεσμα: Μετά από διαδοχικές συνεντεύξεις, ο ερωτών κατάφερνε και περνούσε πάντοτε στον επόμενο «γύρο», φτάνοντας έτσι στο τελικό στάδιο, όπου είχαν απομείνει μόνο δύο υποψήφιοι, ένας εκ των οποίων ο ερωτών. Τη δουλειά όμως την πήρε ο άλλος.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ερώτημα: Θα πάει φυλακή ο Χ;

Σύντομο ιστορικό: Ο ερωτών είναι μεγάλος θαυμαστής του καλλιτέχνη Χ, ο οποίος βρισκόταν στα δικαστήρια για ένα αδίκημα (όχι σοβαρό) που είχε διαπράξει λίγους μήνες πριν. Ο ερωτών διάβασε στις εφημερίδες ότι είναι πολύ πιθανό ο Χ να μπει φυλακή, κάτι που τον παρεξένεψε, δεδομένης της μη σοβαρότητας του αδικήματος.

Ανάλυση: Αυτή είναι μια ερώτηση που θα μπορούσε κάλλιστα να αποφευχθεί. Το δικαστήριο είχε ήδη ξεκινήσει και η απόφαση θα έβγαινε πολύ σύντομα, οπότε δεν υπήρχε κανένας λόγος να «ταλαιπωρήσουμε» τα άστρα με αυτό το θέμα. Επέλεξα όμως αυτό το παράδειγμα για δύο λόγους: Πρώτον, για να κάνω μια σύντομη αναφορά στους λεγόμενους προειδοποιητικούς κανόνες (considerations before judgement), για τους οποίους δεν ανέφερα τίποτα στο προηγούμενο άρθρο και δεύτερον για να δώσω ένα παράδειγμα με παράγωγους οίκους.

Οι προειδοποιητικοί κανόνες είναι κάποια στοιχεία που πρέπει να ελέγξεις για να κρίνεις το κατά πόσον ο χάρτης μπορεί να «διαβαστεί» ή όχι. Ένας είναι αυτός που έχουμε στο συγκεκριμένο παράδειγμα, δηλαδή όταν ο ωροσκόπος βρίσκεται στις τελευταίες μοίρες του ζωδίου του. Δεν έκανα καμιά αναφορά στο άρθρο για τους κανόνες αυτούς, αφενός για να μην προκαλέσω σύγχυση και αφετέρου γιατί είμαι της άποψης Frawley, η οποία λέει ότι οι περισσότεροι από τους κανόνες αυτούς θεσπίστηκαν για να έχει μία διέξοδο ο αστρολόγος, προκειμένου να μη διαβάσει τον χάρτη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αστρολογία, σε αντίθεση με σήμερα, δεν ήταν, μέχρι και τον Μεσαίωνα τουλάχιστον, λαϊκή τέχνη. Οι αστρολόγοι δούλευαν για βασιλιάδες, πρίγκιπες κλπ. Ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα για τον μονάρχη ή ένα λάθος τους, μπορούσε να τους στοιχίσει τη ζωή. Έπρεπε λοιπόν να βρουν έναν τρόπο να «προφυλαχθούν». Ανακάλυψαν αυτούς τους προειδοποιητικούς κανόνες κι όταν δεν ήθελαν να δώσουν απάντηση, επικαλούνταν έναν απ' αυτούς.

Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτή η άποψη του Frawley, πάντως εξακολουθούν να υπάρχουν πολλοί ικανοί αστρολόγοι σήμερα, που τηρούν, αν όχι όλους, τουλάχιστον αρκετούς από αυτούς τους κανόνες. Προσωπικά, δεν τους πολυχρησιμοποιώ, θεωρώ όμως πως είναι μια καλή μέθοδος για να αποκλείονται τα «άχρηστα» ερωτήματα. Ειδικά δε, για κάποιον που ξεκινάει την ενασχόλησή του με την ωριαία αστρολογία, είναι καλό να μπαίνει ένα «φρένο» στην ακατάσχετη ροή των ερωτημάτων.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα λοιπόν, ο ωροσκόπος είναι στις τελευταίες μοίρες του Ταύρου. Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, λέμε πως το θέμα θεωρείται λήξαν, όλες οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και δεν μπορεί πλέον να γίνει καμία αλλαγή. Αντίθετα, όταν ο ωροσκόπος βρίσκεται στις πρώτες μοίρες, λέμε πως είναι ακόμα πολύ νωρίς να δώσει κανείς απάντηση, γιατί έχει πολύ δρόμο μπροστά του το θέμα.

Παράγωγοι οίκοι: Ειδικά στην ωριαία αστρολογία, έχουν πολύ συχνή χρήση οι παράγωγοι οίκοι, γιατί το ερώτημα που θέτουμε πολλές φορές δεν αφορά εμάς, αλλά ένα τρίτο πρόσωπο. Π.χ. Αν ρωτάω για τα λεφτά μου, θα εξετάσω τον 2ο οίκο και τον κυβερνήτη αυτού, αν όμως ρωτάω για τα λεφτά του πατέρα μου, τότε θα εξετάσω τον δεύτερο οίκο του πατέρα μου. Μετρά λοιπόν δύο οίκους ξεκινώντας από τον οίκο που συμβολίζει ο πατέρας μου, δηλαδή ψάχνω τον 2ο οίκο μετά τον 4ο που συμβολίζει τον πατέρα (συνυπολογίζω κι αυτόν στην αρίθμηση): επομένως ο οίκος των χρημάτων του πατέρα μου είναι ο 5ος οίκος του χάρτη.

Από την άλλη, η θεωρία λέει πως για κάποια ζητήματα είναι καλό να προτιμάται πάντοτε ο σχετικός οίκος του χάρτη, ανεξαρτήτως για ποιον τίθεται το ερώτημα. Όπως π.χ. τα επαγγελματικά θέματα του 10ου οίκου ή ακόμα και το Πανεπιστήμιο ως θέμα του 9ου οίκου. Λέγεται δηλαδή, ότι η δουλειά δεν μας ανήκει, δεν είναι κτήμα μας, όπως είναι για παράδειγμα τα λεφτά μας, ούτε το Πανεπιστήμιο είναι δικό μας κατ' αυτήν την έννοια.

Αν λοιπόν μια μητέρα θέσει το ερώτημα «Θα περάσει ο γιος μου στο Πανεπιστήμιο;», σύμφωνα με την παραπάνω άποψη, θα πρέπει πάντοτε να εξετάζεται ο 9ος οίκος του χάρτη κι όχι ο 9ος από τον 5ο οίκο. Στην πράξη, είναι αλήθεια, κάποιες φορές δεν έχει αποτέλεσμα αυτή η άποψη, οπότε κρίνω σκόπιμο να εξετάζονται και οι δύο οίκοι, με σκοπό να διαπιστώσουμε αν μας δίνουν εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ο ερωτών δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, αλλά για τον καλλιτέχνη Χ, που καθώς δεν έχει κάποια είδους σχέση με τον ερωτώντα, θα τοποθετηθεί στον 7ο οίκο, των «άλλων». Η φυλακή είναι ένα από τα θέματα του 12ου οίκου, αλλά εδώ θα εξετάσουμε τον παράγωγο 12ο, δηλαδή τον 12ο οίκο από τον 7ο οίκο, άρα τον 6ο οίκο του χάρτη.

Ο Χ λοιπόν είναι ο κυβερνήτης του 7ου οίκου που, καθώς έχει την ακμή του στον Σκορπιό, θα συμβολίζεται από τον Άρη στο χάρτη. Βλέπουμε ότι ο Άρης είναι σε δεινή κατάσταση, στον παράγωγο 12ο και στο ζώδιο της αδυναμίας του, στον Ζυγό. Στην περίπτωση τέτοιων ερωτημάτων, όσο πιο πολλές θεμελιώδεις δυνάμεις συγκεντρώνει ο πλανήτης, τόσο περισσότερο αυξάνεται η πιθανότητα να είναι αθώος, σε περίπτωση που μας ενδιαφέρει να το ψάξουμε αυτό.

Για τον Χ δεν ετίθετο τέτοιο θέμα, ήταν γνωστή η ενοχή του και την είχε παραδεχθεί. Το ότι βρίσκεται ήδη στον 12ο, ενώ ακόμα δεν είχε εκδοθεί η απόφαση, δείχνει να συμφωνεί με τον προειδοποιητικό κανόνα, ότι το θέμα έχει ήδη λήξει και είναι σαν να βρίσκεται ήδη στη φυλακή. Ας το ψάξουμε όμως λίγο παραπάνω.

Ο κυβερνήτης του παράγωγου 12ου, δηλαδή του 6ου οίκου του χάρτη, η φυλακή δηλαδή, είναι η Αφροδίτη, η οποία επίσης βρίσκεται στον Ζυγό. Είναι λοιπόν στο ζώδιό της, πανίσχυρη μέσα στο σπίτι της και εξουσιάζει απόλυτα τον Χ. Η όψη τους όμως είναι αποκλίνουσα, η Αφροδίτη απομακρύνεται από τον Άρη. Να υποθέσουμε ότι τα χειρότερα πέρασαν;

Όχι, δεν πέρασαν και την απάντηση θα μας τη δώσει η Σελήνη. Εδώ η Σελήνη δεν δίνεται στον Χ, ως δεύτερος δείκτης του, γιατί η Σελήνη πάντα συνοδεύει τον ερωτώντα, που εδώ δεν είναι ο Χ, αλλά ο θαυμαστής του. Η Σελήνη, ως απλός πλανήτης πλέον, παρατηρούμε ότι κάνει τα εξής: Η αμέσως προηγούμενη όψη της ήταν η αντίθεση με τον Άρη (τον Χ) και η αμέσως επόμενη όψη της είναι η αντίθεση με την Αφροδίτη (η φυλακή). Αυτό το φαινόμενο λέγεται μεταφορά φωτός (translation of light). H Σελήνη, λοιπόν, είναι σαν να ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ τον Άρη στην Αφροδίτη και να τους ΕΝΩΝΕΙ. Ενώνει δηλαδή τον Χ με τη φυλακή.

Τελικό συμπέρασμα: Ναι, ο Χ θα πάει φυλακή.

Αποτέλεσμα: Λίγες μέρες μετά, ανακοινώθηκε η ποινή φυλάκισης του.

ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Ερώτημα: Θα μου κάνει πρόταση γάμου;
Σύντομο ιστορικό: Δεν υπάρχει.
Ανάλυση: Παρόλο που το ερώτημα αφορά πρόταση γάμου, θα αναλυθεί όπως μια οποιαδήποτε ερώτηση σχέσεων.

Πάλι βλέπουμε ωροσκόπο στις τελευταίες μοίρες, αλλά είπαμε ότι μπορούμε να το παραβλέψουμε, ακολουθώντας την άποψη Frawley. Η ερωτούσα λοιπόν είναι Κρόνος (κυβερνήτης του ωροσκόπου Αιγόκερου) και Αφροδίτη, ως γυναίκα (αυτό μόνο σε ερωτήματα σχέσεων). Τη Σελήνη, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν θα της τη δώσουμε γιατί η Σελήνη εδώ κυβερνάει τον 7ο οίκο και τη χρειαζόμαστε για τον σύντροφό της. Εκτός αν στον σύντροφο δώσουμε τον κυβερνήτη του 5ου οίκου.

Και εξηγούμαι: Σε παλαιότερες εποχές, δεν υπήρχε ζήτημα επιλογής ανάμεσα σε 5ο και 7ο, διότι δεν υπήρχε αυτή η έννοια της σχέσης που υπάρχει σήμερα. Ο Frawley επιμένει ότι όλες οι σχέσεις, όσο σημαντικές ή μη κι αν είναι, ανήκουν στον 7ο. Διότι, εξηγεί, ο άνθρωπος με τον οποίο έχουμε σχέση ή θέλουμε να κάνουμε σχέση είναι πάντα θέμα του 7ου οίκου, ενώ αυτά που κάνει ένα ζευγάρι (σεξ, παιδιά, διασκέδαση κλπ.) είναι τα θέματα του 5ου. Η Lee Lehman διαφωνεί και προτείνει να γίνεται ένας διαχωρισμός στις σχέσεις, ανάλογα με τη "σοβαρότητά" τους. Αυτό βέβαια, είναι αρκετά δύσκολο να διαπιστωθεί. Προτείνω να αφήνουμε τον χάρτη να "μιλήσει¨και να μας υποδείξει αυτός τον κατάλληλο οίκο.

Ας ξεκινήσουμε από τον 7ο οίκο. Στην ακμή του οίκου αυτού βρίσκεται ο Καρκίνος, επομένως κυβερνήτης η Σελήνη. Ως άντρας, το άτομο αυτό θα έχει και ως δείκτη του τον Ήλιο. Αν λοιπόν κρατήσουμε τον 7ο οίκο, τι εικόνα μας δίνει αυτός για το εν λόγω άτομο; Η Σελήνη είναι στον Υδροχόο, άρα "αγαπά" τον Κρόνο και οτιδήποτε συμβολίζει αυτός στον χάρτη μας, που, εν προκειμένω, είναι η ερωτούσα.

Ο δε Ήλιος βρίσκεται στον Ζυγό, δηλαδή σε ζώδιο της Αφροδίτης (η ερωτούσα ως γυναίκα) και στο ζώδιο έξαρσης του Κρόνου (η ερωτούσα ως προσωπικότητα)!!! Τη θέλει, επομένως; Ασφαλώς και ναι. Άρα είναι και πολύ πιθανό να της κάνει και πρόταση. Το ότι ο Ήλιος είναι σε πτώση και στον 8ο οίκο, ενώ η Σελήνη είναι κενή πορείας είναι δύο ενδείξεις που μας λένε ότι προς το παρόν υπάρχει μια στασιμότητα (αδυναμία δράσης και ανάληψης πρωτοβουλιών) και πιθανότατα δεν θα έχουμε άμεσες εξελίξεις.

Η ερωτούσα όμως, πώς βλέπει τον 7ο οίκο; Με πλήρη αδιαφορία. Και οι δύο δείκτες της (Κρόνος, Αφροδίτη) είναι στην Παρθένο και σε καμία από τις θεμελιώδεις δυνάμεις τόσο του Κρόνου όσο και του Ήλιου.

Πάμε στον 5ο οίκο. Στην ακμή του βρίσκεται το ζώδιο των Διδύμων. Επομένως, κυβερνήτης Ερμής. Ο 5ος, διαπιστώνουμε, μας δίνει την ακριβώς αντίθετη εικόνα. Η ερωτούσα, με τους δύο δείκτες της στην Παρθένο, βρίσκεται πραγματικά στο έλεος του Ερμή και είναι αυτή που έχει τα πιο έντονα συναισθήματα, καθώς ο Ερμής βρίσκεται επίσης στην Παρθένο, στο ζώδιό του δηλαδή, και δείχνει να τον απασχολεί ο εαυτός του και μόνο.

Εδώ λοιπόν, έρχεται η ώρα που πρέπει να κάνουμε συζήτηση με την ερωτούσα και είναι και μια απόδειξη πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η ωριαία αστρολογία και για σε βάθος αναλύσεις, ψυχολογικής φύσεως, μιας και μας δίνει πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα, που πολύ δύσκολα μπορούμε να αντλήσουμε από έναν γενέθλιο χάρτη. Π.χ. Αν ο σύντροφός της είναι ο 7ος, τότε αυτή δεν έχει κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο άτομο.

Προς τι τότε η ερώτηση για την πρόταση γάμου; Τι είναι αυτό που την ενδιαφέρει στην ουσία; Η θέση των δύο δεικτών της στον 8ο οίκο, τον 2ο του συντρόφου της, τι μας λέει; Αν αφήσουμε στην άκρη το πρώτο - κυνικό - συμπέρασμα ότι ενδέχεται να την ενδιαφέρουν τα λεφτά του, τι άλλο μπορεί να την ενδιαφέρει; Ο 2ος οίκος ενός χάρτη - μεταξύ άλλων - συμβολίζει και την αυτοεκτίμησή μας.

Κατ' επέκταση, ο 8ος οίκος είναι η εκτίμηση των άλλων. Μήπως η ερωτούσα, μέσω της πρότασης γάμου, πιστεύει ότι θα δικαιωθεί τρόπον τινά και θα βεβαιωθεί για την εκτίμηση που τρέφει ο σύντροφός της προς το πρόσωπό της; Μήπως αυτό είναι ένδειξη μιας γενικότερης ανασφάλειας; Το ότι η Αφροδίτη είναι στο ζώδιο της πτώσης της, μήπως είναι μια ένδειξη ότι δεν πιστεύει πως "μετράει" ως θηλυκό; Τι ακριβώς συμβαίνει;

Αν πάλι δεχθούμε τον κυβερνήτη του 5ου οίκου ως δείκτη του συντρόφου της, μπορούμε να επιστήσουμε την προσοχή στην ερωτούσα ότι, ασχέτως αν τελικά γίνει η πρόταση γάμου ή όχι, ένας γάμος όπου μόνο η ίδια θα κάνει τους απαραίτητους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, δεν δίνει και τις καλύτερες εγγυήσεις για το μέλλον. Ποια είναι η συμπεριφορά του μέχρι τώρα; Έχει δείγματα "εγωιστικής" και ανυποχώρητης συμπεριφοράς από τη μεριά του; Μήπως θα πρέπει να κάνει μια συζήτηση πρώτα μαζί του, πριν αρχίσει να στέλνει προσκλήσεις;

Ανάλογα λοιπόν από τις απαντήσεις που θα μας δώσει η ερωτούσα, θα διαλέξουμε και τον κατάλληλο οίκο. Πάμε όμως στο αντικείμενο της ερώτησης, που είναι η πρόταση γάμου. Θα γίνει; Ο Ερμής (κυβερνήτης 5ου) ετοιμάζεται να σχηματίσει σύνοδο με τον Κρόνο (ερωτούσα). Επειδή ο Ερμής έχει πρόσφατα επανέλθει στην ορθόδρομη πορεία του, είναι ακόμα αρκετά αργός, κάτι που θα δώσει τη δυνατότητα στον Κρόνο να προχωρήσει λίγο παρακάτω στις μοίρες του ζωδιακού. Ο Ερμής, δηλαδή, θα χρειαστεί να διανύσει έξι περίπου μοίρες μέχρι να γίνει ακριβής η σύνοδος. Μήπως γίνει η πρόταση σε έξι μονάδες χρόνου;

Η Σελήνη από την άλλη (κυβερνήτης 7ου), σε επίσης έξι περίπου μοίρες θα αλλάξει ζώδιο και θα πάψει να είναι κενή πορείας και με δεδομένη την αγάπη που έχει σε Κρόνο και Αφροδίτη, μήπως τότε αναλάβει πρωτοβουλία και κάνει στην ερωτούσα την πρόταση γάμου; Εξάλλου, θα εισέλθει στους Ιχθύς, που ειναι το ζώδιο έξαρσης της Αφροδίτης, άρα τα αισθήματά της/του για την ερωτούσα δεν θα αλλάξουν. Διαπιστώνουμε λοιπόν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι δύο δείκτες μας δίνουν την ίδια μονάδα χρόνου, με τον 5ο να έχει ένα προβάδισμα λόγω σχηματισμού όψης.

Τώρα, τι μπορεί να είναι αυτό το έξι; Έξι χρόνια αποκλείεται και λόγω της φύσης του ερωτήματος, αλλά και λόγω της κινητικότητας που βλέπουμε στον χάρτη. Έξι μέρες ή βδομάδες, πολύ δύσκολο, λόγω της κενής πορείας της Σελήνης και του 8ου οίκου που υποδηλώνει μια αδυναμία των δεικτών μας. Η πιο λογική απάντηση είναι έξι μήνες.

Τελικό συμπέρασμα: Ναι, πιθανότατα θα της γίνει η πρόταση με πιο λογικό χρόνο πραγματοποίησης του γεγονότος τους έξι μήνες.
Αποτέλεσμα: Σε κάτι λιγότερο από έξι μήνες, της έγινε η πρόταση.

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΟΥ

Τα παραπάνω παραδείγματα τα επέλεξα, ακριβώς επειδή είναι αρκετά ξεκάθαρα και μπορεί να φτάσει κανείς εύκολα στην απάντηση. Όπως όμως μπορεί να γίνει αντιληπτό, δεν είναι πάντα έτσι τα πράγματα. Πολλές φορές οι θετικές ενδείξεις είναι ισοδύναμες με τις αρνητικές και δύσκολα μπορούμε να απαντήσουμε με σαφήνεια. Άλλες φορές, ο ερωτών είναι αρκετά μπερδεμένος ο ίδιος και ο ωριαίος χάρτης δεν μπορεί παρά να αντανακλά αυτό το "μπέρδεμα". Παρόλα αυτά, αν ακολουθήσουμε τους κανόνες και οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή, κάποια άκρη θα βγάλουμε στο τέλος.

Για φινάλε, σας έχω ένα μικρό τεστ:

Ερώτημα: Θα χάσει ο άντρας μου τη δουλειά του;
Σύντομο ιστορικό: Στην εταιρεία που δουλεύει ο σύζυγος της ερωτούσας γίνονται απολύσεις και απ' ό,τι ακουγόταν, στο επόμενο τμήμα που θα γίνουν απολύσεις, θα είναι αυτό του συζύγου της.

Τι λέτε;